Divan Group Media

Divan Cizre Açıldı

Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve Türk otelciliğinde bir ekol olan Divan Grubu, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde yeni bir yatırıma imza attı. Mustafa V. Koç’un 2014 yılında Şırnak’ın Cizre ilçesinde temellerini attığı Divan Cizre, kapılarını açtı. Divan Grubu CEO’su Richard Appelbaum “Divan Cizre yatırımı ile bölgede turizmin hareketlenmesini ve otelcilik sektörüne yeni standartlar getireceğini öngörüyoruz. Divan Cizre bölgede ayrıca istihdama da önemli katkı sağlayacak” dedi.

Koç Topluluğu’nun turizm sektöründeki markası Divan Grubu işletmeciliğinde, yatırımı Limçağ Turizm ve Otelcilik tarafından gerçekleştirilen ve toplam inşaat maliyeti 18 milyon dolar olan Divan Cizre hizmete başladı. Toplam 285 yatak kapasiteli Divan Cizre, bölgenin ilk 5 yıldızlı oteli olma özelliğini taşıyor.

Bölgeye otelcilik sektöründe yeni standartlar getirecek

Divan Grubu CEO’su Richard Appelbaum Şırnak’ın Cizre ilçesinde hayata geçirilen yatırımla ilgili şunları söyledi: “Divan Grubu olarak Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Mustafa V. Koç’un inancı ve manevi desteğiyle temellerini 2014 yılında attığımız bu iş birliğini hayata geçirmenin gurur ve mutluğu içindeyiz. Bugüne kadar yaptığı tüm yatırımlarla turizm sektöründe pek çok ilke imza atmış Divan Grubu olarak, bölgede ve sektörümüzde yaşanan tüm zorluklara rağmen Divan Cizre’nin bölge turizmine ve yaratacağı istihdamla da ekonomiye katkıda bulunmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki bu proje ile bölgeye otelcilik sektöründe yeni standartlar gelecek ve turizm sektörü daha da güçlenecek.”

Divan Cizre Otel, bölgede turizmin kapılarını açacak

Divan Cizre yatırımcısı Limçağ Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağlı ise konuyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Bölgemizin ilk 5 yıldızlı oteli olan Divan Cizre, hem ticari hem de turizm bakımından bölgeye hacim kazandıracak ve istihdam sağlayacak önemli bir proje. Bölge olarak geçirdiğimiz zor zamanlara rağmen merhum Mustafa V. Koç’un önderliğinde temellerini attığımız ve Divan Grubu’nun destekleriyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettiğimiz projeyi tamamladık. Böyle zor durumlarda gerçekleştirilen her hamlenin, sadece şehrimiz için değil, bölge ve ülke için de değer yaratacağına inanıyoruz. Divan Cizre bunun en güzel örneği ve sembolü olacaktır. Türkiye'nin tarihi güzellikleri ile dolu Cizre ilçemizde kültür turizmini arttırmayı ve ilçemizin tarihi yapısını tüm halkımızla tanıştırmayı istiyoruz. Birçok tarihi yapıyı ve zenginliği barındıran Cizre, otelimizin açılması ile de bölgede turizmin kapılarını açacaktır.”

Dicle Nehri ve Pira Bafit Köprüsü manzarasında Divan ayrıcalığı

Havaalanına 17 km, Cizre şehir merkezine 3 km uzaklıkta, İpek Yolu ile Dicle Nehri arasında kalan 7500 metrekare arsa üzerinde inşa edilen Divan Cizre, Simart Yapı ortaklarından Yüksek Mimar Atilla Kangüleç tarafından projelendirildi. Bütün odalarından Dicle Nehri görülecek şekilde tasarlanan otelin güney ve güneydoğu cephesinde kalan odaları ise tarihi Pira Bafit köprüsünü görüyor. 5 yıldızlı otel standartlarının getirdiği her türlü konfora sahip olan Divan Cizre’de toplam 285 yatak kapasiteli 132 oda bulunuyor. Otel 5 adet toplantı salonu, 410 kişi kapasiteli balo salonu ve fuayesi, Divan Pub, Cafe Divan, Roof 6 by Divan ve 900 kişi kapasiteli açık teras-toplantı alanı, kapalı otopark ve açık yüzme havuzuyla da misafirlerine Divan ayrıcalığını yaşatmaya devam edecek. Otel, bölgenin lojistik merkezi olarak ilan edilen Cizre’nin, Mardin, Midyat, Şırnak ve Habur otoyollarının kesiştiği noktada yer alıyor.

Divan Bodrum Yenilenen Yüzüyle Misafirlerini Ağırlamaya Hazırlanıyor

Ege kıyılarından aldığı ilhamla yorumlanan yeni tarzıyla yaza merhaba diyen Divan Bodrum, eşsiz konumu, masmavi sahili, yaşattığı butik otel şıklığı ve konforuyla misafirlerine şehrin lükslerini geride bıraktıkları bir tatil vadediyor. Yaz tatilinin yanı sıra düğün ve özel organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan Divan Bodrum, misafirlerine otel dışında da Divan kalitesini deneyimleme imkanı sunuyor.

Ege ve Akdeniz’in sularının birbirine karıştığı, Göltürkbükü’nün en eşsiz koylarından birinde konumlanan Divan Bodrum, her yıl olduğu gibi bu yıl da yenilenen konseptiyle misafirlerine, kusursuz ve unutamayacakları bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Tatilin en keyifli anlarına ev sahipliği yapmaya aday lobisiyle misafirlerini karşılayan Divan Bodrum Ege’nin serin sularına kucak açan özel plajında ailelere çocuklarıyla keyifli bir tatil imkanı sunuyor. Divan Bodrum, gününü havuz kenarında geçirmek isteyen misafirleri için tasarladığı özel alanla da fark yaratıyor.

Bodrum’un doğasını yansıtan renklerin hakim olduğu odalarında misafirlerini ağırlayan Divan Bodrum, şehrin yorgunluğunu atmak isteyenlere konforlu bir konaklama vadediyor. Palmiyelerin altındaki şezlonglarda havuzun tadını doyasıya çıkaran misafirler aynı zamanda havuz kenarında lezzet dolu menüden diledikleri tatları deneyimleyebiliyor.

İskele Restoran’ın yenilenen menüsündeki taze tatlar yaz sıcaklarında hafif beslenmek isteyenler için çeşitli seçenekler sunuyor. Sahil Bar’da, sıcak yaz günlerinde bir nebze ferahlamak isteyenler için gün boyu hafif ve serinletici smoothie çeşitleri servis ediliyor. Dileyenler, Divan Pastanesi’nin eşsiz lezzetleri eşliğinde beş çayı keyfi yapabiliyorlar.

Divan Bodrum içerisinde yer alan İskele Restoran’ın nefis atmosferinde, öğle ve akşam yemekleri ise bir ziyafete dönüşüyor. Menüye yeni eklenen Izgara Enginar ve Burrata Peyniri ile servis edilen “Toskana panzanella salatası”, roka yaprakları, kavrulmuş biber, sarımsak, taze otlar ve balzamik sos ile sunulan “Izgara Bebek Kalamar”, pesto sos ve roka yaprakları ile hazırlanan “Orman Mantarlı Ravioli”, eritilmiş çedar peyniri ve kavrulmuş dolmalık biber ve roka ile lezzetlendirilen “Dana Bonfile Sandviç” ve fırınlanmış bebek patatesin yanı sıra sotelenmiş ıspanağın eşlik ettiği “Ağır Ateşte Pişirilmiş Dana Kaburga ” ve Gorgonzola Peyniri ile roka yapraklarının uyumuyla tatlanan “Enginarlı Pizza” sıcak günlerde lezzetli alternatifler arasında yer alıyor.

Divan Ankara & Çukurhan 23 Nisan

DİVAN ÇUKURHAN VE DİVAN ANKARA’DAN 23 NİSAN’A ÖZEL KEYİFLİ PAKETLER

Divan Çukurhan ve Divan Ankara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarıyla birlikte tatil fırsatına çevirmek isteyenlere Anıtkabir’e ulaşım ve Rahmi Koç Müzesi’ne ücretsiz giriş avantajlarının yer aldığı bir program sunuyor.

Ankara’nın vazgeçilmez adreslerinden biri olan Divan Çukurhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel hazırladığı pakette, Anıtkabir’e ücretsiz tek yön ulaşım hizmeti ve Rahmi Koç Müzesi’ne ücretsiz giriş avantajıyla çocuklara unutulmaz bir bayram vadediyor. 21-22-23 Nisan tarihlerinde tek ve çift kişilik odalarda, 359 TL’den başlayan fiyatlarla konaklama fırsatı sunan Divan Çukurhan, bu odalarda konaklayan misafirlerin 0-14 yaş arası çocuklarından birini ücretsiz olarak ağırlıyor.

Divan Çukurhan, 22 Nisan Pazar günü ise çocukları ve ailelerini Anadolu lezzetlerinin servis edildiği kahvaltıda buluşturuyor. Otel misafirleri dışında özel kahvaltıya katılmak isteyenler için ise kişi başı fiyat 69 TL.

Divan Ankara Çocukları

21-22-23 Nisan tarihlerinde çift kişilik konaklamalarda açık büfe kahvaltı dahil 265 TL konaklama fırsatı sunan Divan Ankara, bu odalarda konaklayan misafirlerinin beraberindeki bir çocuğu ücretsiz ağırlıyor. 23 Nisan günü Divan Pub’da %10 indirim fırsatı sunulurken eşsiz lezzetlerden oluşan özel menü çocuklarla buluşuyor.

divan

DİVAN MERSİN’DEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK TİYATROSU

Divan Mersin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarıyla birlikte tatil tadında geçirmek isteyenlere eğlenceli etkinlikler sunuyor.

Divan Mersin, 23 Nisan Pazartesi günü misafirlerini çocuklarıyla birlikte ağırlıyor. 14:00 – 16:00 saatleri arasında Balo salonunda çocuk tiyatrosu ile farklı bir deneyim sunacak olan Divan Mersin aileleri keyifli atmosferde birbirinden çeşitli lezzetlerle buluşturuyor.

Click here to subscribe to Divan Mailing List